Hoe nagels verzorgen?

Wil jij ook mooie, lange en sterke nagels? Dan is het belangrijk dat je je nagels, nagelriem en de huid eromheen goed verzorgd Om goed verzorgde nagels te bereiken zijn er altijd dingen die je beter wel of niet doet. We geven je enkele tips mee! Het is essentieel dat je ze van genoeg vocht voorziet.

1: nagelriem verzorgen

Nagelriemen  zijn een bescherming voor de nagelwortel. Als we een kijkje nemen naar de nagels, dan is het belangrijk om de verzorging van de nagelriem specifieke aandacht te schenken, omdat daar de groei van je nagel begint.

2: nagels verzorgen

Met een nagelriemolie help je de structuur van de nagels te versterken dit zorgt voor gezonde nagels. Zo worden je nagels gevoed, zijn ze glad en elastisch bovendien wordt de nagelgroei gestimuleerd.

 Heb je last van droge nagels die snel splijten of inscheuren? Dan kan je een nagelverharder gebruiken. Breng deze een bepaalde periode aan en je zal het resultaat al snel merken.

3: Vijlen

Wil je je nagels in een mooie vorm krijgen? Begin dan niet met knippen, gebruik een vijl om je nagels mooi te zetten. Zo kan je ook kleine haakjes weg vijlen waardoor de kans op inscheuren van de nagel wordt verkleind. Extra tip! Probeer je nagels op één kant  te vijlen voor een mooier resultaat.

4: handverzorging

Niet enkel je nagels goed verzorgen is de boodschap ook je handen dien je goed te verzorgen. Zeker met de koude winterdagen in zicht. Gebruik een handcrème zodat je handen gehydrateerd, zachter en weer soepeler worden.

5: gebruik geen agressieve nagellak removers

Aceton removers werken makkelijk en efficiënt, maar zijn niet het beste voor je nagels. Doordat de chemische stoffen vocht onttrekken, verzwakken je nagels. Ga dus de volgende keer voor een nagellak remover zonder aceton, zo drogen je nagels niet uit en houd je ze sterk!

Volg ons voor meer tips en tricks! Of schrijf je nu in voor de nieuwsbrief. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.